IQ og færdighedstests

IST 2000 R

IST 2000 R, som er en intelligenstest til vurdering af voksnes generelle intelligens og andre relaterede kognitive domæner/områder. Testen er designet til det brede normal område, men er ligeledes i stand til at differentiere både i den høje og lave ende af skalaen.

Testen består af tre moduler (et grundmodul, et indlæringsmodul og et vidensmodul), som kan administreres uafhængigt af hinanden. Kombinerer man grundmodulet og vidensmodulet, kan man udregne yderligere skalaer i form af bedre mål for flydende og krystalliseret intelligens. Grundmodulet består af i alt ni delprøver (af hver 6-10 minutters varighed), fordelt på tre delprøver inden for hvert af følgende kognitive domæner: Verbal, numerisk og visuel-spatial.

I sin opbygning og sammensætning af delprøver er modulet eksemplarisk for intelligenstestning i henhold til moderne psykometri og intelligensteori. Derfor sikrer brugen af dette modul en næsten optimal vurdering af generel intelligens. Man kan også vælge at nøjes med at anvende færre delprøver på bekostning af lavere nøjagtighed i domænescore eller generel intelligens. Det kan blandt andet være relevant i tilfælde, hvor man blot ønsker et overordnet estimat for IQ eller har at gøre med personer, som ikke taler flydende dansk (her kan den verbale del udelades). Herved kan man sammensætte sin egen test ud fra, hvor lang tid man vil bruge samt hvilke kognitive domæner, man ønsker at teste.

Matrigma

Matrigma udgør en kognitiv måling af ‘General Mental Ability’ (GMA), som benyttes til at vurdere kandidatens logisk-analytiske kapacitet, samt evne til generel problemløsning.

Matrigma er nonverbal og dermed mindre sensitiv i forhold til kulturelle forskelle mellem individer. Testens spørgsmål præsenteres med stigende sværhedsgrad, og den gennemføres på tid. Matrigma er tilgængelig på dansk

GIA

Hvor hurtigt en ny medarbejder lærer de nye procedurer og reagerer på forandring kan betyde forskellen mellem succes og fiasko i jobbet. Og et CV kan ikke give dig hele svaret. Det kan ikke fortælle dig, hvem der får en flyvende start og straks gør indtryk i jobbet.

GIA måler en persons mentale hestekræfter. Og ved at forstå, hvor hurtigt dine kandidater kan indlære og anvende nye færdigheder og procedurer, har du en pålidelig indikator for personens potentiale til at få hold om og/eller udvikle sig i den nye rolle. Du får også en indikation af hvor godt vedkommende vil reagere på træning.

Og, efterhånden som alting strammes til, står du overfor to udfordringer: Den første er, at opmuntre dine ledere til at omstille sig i en konstant foranderligt organisationsmiljø; den anden er at sikre at dine top performere er loyale og engagerede. GIA gør det muligt at identificere ledere med potentialet til at drive og lede forandringer. Den hjælper dig også til forståelse af dine medarbejderes formåen og sætter dig i stand til at udvikle dine performers ved at give den rette dosis udfordring indenfor de rette områder.

GIA testning sker online og giver dig en rapport, der kan besvare forskellige spørgsmål omkring kandidater og ansatte, som f.eks.:

  • Kan denne person reagere hurtigt på nye udfordringer?
  • Hvor omstillingsparat er vedkommende?
  • Kan personen håndtere de mentale krav i jobbet?
  • Er der potentiale til at blive top performer?
  • Er der tale om en problemløser?
  • I hvilken grad kan vedkommende udvikles gennem træning?
  • Er personen tilstrækkeligt udfordret?
  • Er der kapacitet til at håndtere yderligere mentale krav i jobbet?
  • Kan personen drive forandringer i organisationen?

GIA er til at hjælpe dig med at vælge den rette person til det rette job, og derved holde dine ansatte motiverede og udfordrede. Og til at identificere dit lederpotentiale.

 

Afdelinger, hvor vi tilbyder IQ & færdighedstests:

KøbenhavnRoskilde, Århus, Aalborg, Odense, Middelfart (Fyn), Esbjerg, RandersViborg, Holstebro

Vil du vide mere?

Kontakt Kim Holst på 70 60 50 22 eller send en email til kontakt@howtowin.dk for at høre mere om, hvordan HowToWin’s ledelsesværktøjer kan tilføre sikkerhed omkring alle dine personalebeslutninger.