Det kan være svært at skrive ansøgninger – men disse skabeloner gør det let som en leg

Du har fundet et jobopslag, der føles som om det er skræddersyet til dig. Du føler, at du vil trives og udmærke dig i rollen, og virksomheden virker som et godt sted at arbejde. Du ved, at det er vigtigt at skræddersy dit CV, så du har brugt tid på at tilpasse det til at vise alt det, der kvalificerer dig til denne stilling.

Hvad er det værste, du kan gøre nu? At udskifte stillingstitlen og firmanavnet på den ansøgning, du brugte til din sidste jobansøgning, og tryk på send.

OK, det er måske ikke det værste, men det ville ophæve al den tid, du lige har brugt på dit CV. Når det kommer til ansøgninger, er det godt at give super kortfattede highlights, der viser, hvorfor din baggrund og erfaringer gør dig ideel til den pågældende stilling. Så ved at bruge det samme følgebrev hver gang og bare bytte virksomhedsnavne og jobtitler ud (glem som minimum ikke at gøre det!) berøver du dig selv en gylden mulighed.

Men det betyder ikke, at du skal starte fra bunden hver gang – enhver ansøgning, du sender, kan følge den samme grundlæggende struktur og formel. Derfor har vi udviklet to ansøgningsskabeloner, der vil spare dig for noget af den tid (og muligvis smerte), der følger med at skrive en ny ansøgning. Vi har også inkluderet tips til at bruge disse skabeloner og en liste over elementer, der skal inkluderes i hvert følgebrev, uanset om du bruger en skabelon eller ej (og vi har også et par fuldgyldige følgebrevseksempler til inspiration).

Ansøgningsskabelon #1: Fremhæv dine tidligere stillinger

Vores første skabelon er stillingsbaseret. Med andre ord er det opstillet, så hvert af dine afsnit fokuserer på en af dine tidligere stillinger eller erfaringer. Hvis du har fulgt et ret lineært karriereforløb, og det er nemt at fremhæve, hvordan hver af dine tidligere erfaringer er blevet til det job, du søger, kan du vælge denne skabelon.

[Hej/Kære] [Ansættelseschefens navn],

Da jeg så opslaget for stillingen [jobtitel] hos [Virksomhedsnavn], blev jeg straks tiltrukket af [noget, der umiddelbart begejstrede dig for jobbet/virksomheden]. [Virksomhed] er [unikt træk ved virksomheden, der giver dig lyst til at ansøge]. Jeg vil meget gerne bringe min [erfaring/kvalitet/viden, der kvalificerer dig til jobbet] for at hjælpe [Virksomhedsnavn] [måde du ville hjælpe virksomheden i denne stilling].

I [tidsperiode] arbejdede jeg som [jobtitel for nuværende eller tidligere stilling, der giver dig den mest relevante erfaring for denne rolle] for [Virksomhed], hvor jeg [beskrivelse af nøgleansvar og indflydelse understregede, hvad der er mest relevant for jobbet du ansøger om]. Gennem disse erfaringer lærte jeg [beskriv en relevant indsigt eller færdighed, du har opnået]. Som din [stillingstitel], ville jeg anvende denne viden til [hvordan du ville hjælpe virksomheden].

Jeg brugte også [tidsperiode] som en [anden relevant tidligere stillingstitel] for [virksomhed]. I denne rolle arbejdede jeg på flere projekter, herunder [nævn to eller tre relevante projekter]. Da jeg arbejdede på [mest relevante projekt] var jeg i stand til at [noget væsentligt du opnåede] ved [metoden du brugte]. Jeg tror på, at denne tidligere erfaring ville give mig mulighed for [noget andet, du ville gøre for virksomheden].

Igen har [Virksomhed/job]s [kvalitet, der trak dig til stillingen] [hvordan det har påvirket dig]. Jeg ville elske at bidrage med mine [en eller to mest relevante erfaringer eller færdigheder] til dit team. [Valgfri afslutningslinje, der yderligere fremhæver, hvorfor du ville være en god ansættelse.]

Med venlig hilsen

[Dit navn]

Ansøgningsskabelon #2: Fremhæv dine kompetencer

For mange af os vil det være mere nyttigt at binde tre relaterede erfaringer fra en side beskæftigelse samt nogle interesser uden for arbejdet eller frivilligt arbejde sammen for at forklare, hvorfor vi kunne udføre et job, end en ligetil karrierehistorie. Det er derfor, vores kompetencebaserede skabelon er udformet, så hvert afsnit fremhæver en af ​​dine overførbare kompetencer. Denne skabelon er ideel, hvis din karriere ikke har fulgt den perfekt betrådte vej, men du stadig gerne vil vise, hvorfor du er den rigtige til stillingen.

Kære [navn],

Med den største entusiasme vil jeg gerne udtrykke min interesse for stillingen [stillingstitel] hos [Virksomhed]. Min interesse for [felt, industri eller andet tema] har ført mig fra [erfaring] til [erfaring]. Jeg tror, ​​at min passion for [aspekt af dit felt eller baggrund], stærke engagement i [aspekt af dit felt eller baggrund] og interesse for [aspekt af dit felt eller baggrund] gør mig til en ideel kandidat til at blive en del af [afdelingens] personale hos [virksomhed].

Der er adskillige kompetencer, jeg straks vil bringe til bordet, da jeg er:

En effektiv [beskrivelse, der afspejler overførbar færdighed #1]: I min rolle som [tidligere job] hos [Virksomhed], [handling eller præstation]. Jeg var også i stand til at fremvise mine [kompetence] evner som en [stilling] i [projektnavn] projekt ved [hvad du gjorde].

En disciplineret [beskrivelse, der afspejler overførbar færdighed #2]: Jeg har altid vist min omhyggelige tilgang til [jobpligt] ved [handling]. Hos [Virksomhed], [handling] jeg ofte. Derudover havde jeg mulighed for at [handling eller præstation], hvilket yderligere viser min dedikation til [aspekt af dit felt].

En passioneret [beskrivelse, der afspejler overførbar færdighed #3]: Alt, hvad jeg har engageret mig i indtil nu, er drevet af min store interesse for [aspekt af dit felt]. Selv som en [tidligere rolle] sørgede jeg for at dedikere en del af min dag til [action]. Det er denne passion, der har motiveret hver eneste af mine karrierebeslutninger indtil videre.

Jeg ser frem til at bidrage med mine kompetencer og erfaringer til stillingen [stillingstitel] hos [Virksomhed] og håber at få muligheden for at tale med dig yderligere om, hvordan jeg kan være et aktiv for dit team.

Med venlig hilsen

[Dit navn]

Pro-tip: Du kan skræddersy disse skabeloner, som du vil!

Disse skabeloner er ikke hugget i sten: De er lavet til at blive tilpasset, så de fungerer så godt som muligt for hver enkelt jobsøger.

For eksempel, i den erfaringsbaserede skabelon, er hvert af afsnittene en smule anderledes. Måske vil du bytte om på deres rækkefølge eller bruge en af dem to gange og ikke bruge den anden. Måske har du tre erfaringer, du vil fremhæve – fortsæt og brug et af afsnittene to gange, eller træk de sætninger, der hjælper dig mest med at indramme dit tredje afsnit. Det samme gælder afsnittene i den anden skabelon.

Du kan endda vælge at trække fra begge skabeloner. For eksempel søger du måske en lederstilling og ønsker et afsnit, der viser dine lederevner og et andet afsnit, der fokuserer på dit nuværende job.

Du er velkommen til at mixe og matche og justere efter dig og din specifikke situation!

Her er, hvad der skal stå i en ansøgning, uanset hvad:

Uanset hvilken skabelon du vælger (eller selvom du beslutter dig for at gå uden skabelon), bør du inkludere følgende komponenter i en hver ansøgning:

  • En hilsen: Forsøg altid at adressere din ansøgning til en bestemt person. Det viser, at du er villig til at lave din research. Hvis stillingsopslaget ikke indeholder et navn, skal du søge efter den person, der er ansvarlig for den afdeling, du vil være en del af.
  • En stærk åbner: Start stærkt med at fortælle ansættelseslederen, at du forstår, hvad der gør denne organisation og job speciel. Hvis du er udfordret her, så se på virksomhedens hjemmeside, sociale medier og medarbejders LinkedIn-konti og så videre. Indsigt i hovedårsagerne til, at du ønsker dette job i denne organisation. Sørg også for, at du beskriver, hvordan du kan hjælpe virksomheden, snarere end bare hvordan virksomheden kan hjælpe dig
  • Et par hovedafsnit: Her støtter du dine påstande om, at du ville være fantastisk til dette job. Brug flere afsnit på at fremhæve dine præstationer og kvalifikationer, der er mest relevante for dette job, ved at fortælle korte anekdoter, give specifikke eksempler, inkorporere tal, hvor du kan, og forbinde det hele med, hvor godt du ville klare dig i denne rolle.
  • En tankevækkende afslutning: Spild ikke værdifuld tid med en eller anden version af “Tak, fordi du læste med, jeg ser frem til at høre tilbage.” Dette er et godt sted at proaktivt besvare potentielle bekymringer. Lad os for eksempel sige, at du i øjeblikket bor i Aarhus, men du vil flytte til København. For at sikre, at læseren ved, at lokationen ikke vil være et problem, kan du slutte med: “Jeg flytter til København i maj og ser frem til at arbejde i byen.” Eller måske er du ikke helt kvalificeret til stillingen eller er midt i et karriereskifte. Prøv noget som: “Min baggrund i [branche eller profession], kombineret med min passion for din virksomhed og denne rolle, ville gøre mig unikt kvalificeret til at tackle [specifikt ansvar].” (Du bør aldrig sige noget som: “Jeg ved, at jeg ikke er lige så kvalificeret som andre kandidater, men…”)
  • Et signoff: Afslut det hele med en professionel sign-off og dit fulde navn. Hvis du indsætter din ansøgning i brødteksten af ​​en e-mail, kan du også vælge at inkludere din jobtitel, kontaktoplysninger eller LinkedIn-profil efter dit navn. Hvis du sender ansøgning i et separat dokument, skal disse oplysninger placeres øverst på siden før hilsenen.

Har du brug for mere inspiration til din jobsøgning? Book et uforpligtende møde: www.calendly.com/howtowin/raadgivning