13 gode ting du kan gøre for din karriere inden årets udgang

December kan føles som et sort hul for din jobsøgning og karriere. Men ligesom et faktisk sort hul virker denne sidste del året kun tomt. Faktisk er december spækket med muligheder. Her får du 13 gode råd til at udnytte disse muligheder.

 1. Netværk

Netværk med din familie og venner. Selvom kusine Helle ikke er i din branche, er det lige så vigtigt, hvem hun måske kender. Sørg for at udpensle, hvad det er, du søger. Lav en køreplan, der er mere detaljeret end “Husk mig, hvis du hører om noget.”

 1. Fortsæt med at søge job

Mange jobsøgende tror, at virksomheder sætter rekrutteringen på pause i ferien, men i virkeligheden stopper forretningen ikke. Nogle gange stiger antallet af rekrutteringer for at udfylde hullet af manglende medarbejdere inden årets udgang. Tidligere kunne dette have været afhængig af branchen, men i år er anderledes. Virksomheder ansætter, og de har brug for folk.

 1. Reflektér

Sænk farten. Tag dig tid til at reflektere over de sidste to år og sæt mål for næste år. Tag hensyn til den måde, din arbejdsgiver har (eller ikke har) udviklet sig over pandemien, og hvad der ellers foregår i din branche, når du overvejer, hvad der er det næste skridt for din karriere.

 1. Forberedelse til performance reviews

Tag en ærlig opgørelse over din præstation for året for at forberede din performance review. Det kan være en fordel at lave en oversigt over al positiv og knap så positiv feedback, du har fået i løbet af året, for at gøre det lettere for dig at forberede dig til samtalen.

 1. Sig tak

Ræk ud til folk, der har været hjælpsomme overfor dig (f.eks. mentorer, netværkskontakter, kolleger) for at fortælle dem, hvor taknemmelig du er for deres hjælp og støtte. Julekort (fysiske eller e-kort) med specielle personlige beskeder er fantastiske, men e-mails, LinkedIn-beskeder eller en lille video virker også. Alle kan lide at blive anerkendt, og din oprigtighed vil blive værdsat.

 1. Lær noget nyt

Hvis du har tid og overskud, er det et godt tidspunkt at styrke dine kompetencer. Vælg et onlinekursus, der vil hjælpe dig med at få en ny færdighed eller fremme din viden inden for et bestemt område.

 1. Få det gjort

Formulér dine prioriteter. Når slutningen af året nærmer sig, kan det føles, som om at dagene flyver af sted, og du intet får udrettet – december virke ofte lidt sløret! At sætte to til tre topprioriteter for denne tid og dele disse prioriteter op i håndterbare trin kan hjælpe med at holde dig fokuseret og kan øge produktiviteten.

 1. Pas på dig selv

Planlæg fremad, fokuser på det, der er vigtigst, spis rigtigt, sæt farten ned, gå en tur, lyt til musik og fordyb dig i det, der giver dig glæde.

 1. Hold fri

Tag en pause! Især hvis du føler dig udbrændt. Ja, det er et godt tidspunkt at søge job på, men hvis du føler dig træt og stresset, vil du have gavn af at ligge jobsøgningen lidt væk.

 1. Faktisk afbryd forbindelsen

Stop med at svare på e-mails, når du holder fri. Nogle mennesker har brug for at besvare e-mails for at føle sig målrettede. Tag dig tid til at leve dit liv – det, der ligger ud over arbejdsmails. Arbejdet vil stadig være der i 2022 (og det samme vil e-mails).

 1. Invester i dig selv

Det er altid et godt tidspunkt at investere i dig selv, men hvis du nogensinde føler, du har brug for  et tidspunkt, hvilket er så bedre end i ferien? Udnyt nye muligheder for at genopfriske dig selv til 2022. Selv en lille investering vil give udbytte.

 1. Giv dig selv et break

Vi midt i en verdensomspændende pandemi. Det er en kaotisk tid man mange uvisheder. Brug et øjeblik på at klappe dig selv på skulderen, minde dig selv om, at vi alle gør det bedste, vi kan. Selvom du ikke lige er der, hvor du ønsker at være professionelt, så hav tålmodighed med dig selv. Du er ”a work in progress”.

 1. Glem ikke at fejre dine sejre

Stop op, reflektér og fejr alle dine små sejre! Alt for mange gange skynder vi os fra den ene ting til den anden, især i ferierne; husk at fejre, hvor langt du er nået!

Har du brug for ny inspiration til din jobsøgning? Book et uforpligtende møde, så vi kan få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig: https://calendly.com/howtowin/raadgivning