3 grunde til, at lederudvikling er essentiel for trivslen i dagens arbejdsstyrke

I nutidens agile og dynamiske forretningsverden er nøglen til at være en effektiv leder at udvikle lederskabskompetencer, der påvirker resultaterne. Faktisk er effektiv ledelse en af ​​de vigtigste årsager til medarbejdertilfredshed og trivsel. En Gallup-undersøgelse konkluderede, at 70 % af medarbejdernes engagement er påvirket af ledere. Derudover siger 32,5 % af de adspurgte, at de ville stoppe, hvis de havde en dårlig leder. Derfor er det nu mere afgørende end nogensinde at udvikle managers til ledere på alle niveauer i organisationen.

Succesfulde ledere opbygger tillid, etablerer relationer og skaber højt ydende teams i blomstrende organisationer. Alligevel mener kun to ud af fem virksomheder, at de udvikler lederevner, der stemmer overens med deres forretningsbehov og er til gavn for virksomheden. Hvis du ønsker at udvikle talenter med højt potentiale, som kan styre din organisation gennem tider med forandring, er et godt lederudviklingsprogram afgørende.

Vi har samlet 3 hovedårsager til, hvorfor lederskabsudvikling er afgørende i nutidens arbejdsstyrke:

  1. Stor indflydelse på organisatorisk succes

Forskning viser, at medarbejdere, der føler sig støttet og værdsat af deres ledere, er mere engageret i deres arbejde. Effektiv lederudvikling skaber stærke ledere, der driver medarbejdernes engagement og trivsel gennem en følelse af formål, støtte, tillid og anerkendelse. Dette muliggør yderligere høje produktivitetsniveauer og en høj indvirkning på organisationens succes.

  1. Fører til større innovation

Succesfulde ledere kan inspirere deres teams og få dem til at tro på virksomhedens større vision. De kan transformere organisationer, skabe effektivitet og øge værdiskabelsen gennem en linse af kontinuerlig forbedring. Ifølge en rapport fra Harvard State of Leadership Development fra 2021 troede 80 % på behovet for mere innovative læringsteknikker i lederudviklingsprogrammer. Det er væsentligt, at virksomheder nu ser på, hvordan de uddanner deres ledere. Dette kan være en vigtig mulighed for at forbedre bundlinjen og drive større innovation over hele linjen.

  1. Fastholder medarbejdere & udvikler fremtidige ledere

Mangel på effektiv lederskabsudvikling kan påvirke arbejdsstyrken betydeligt, især millennials. Hele 77 % af millennials rapporterede, at deres organisations evne til at understøtte lederudvikling var svag. Dette kan have negative konsekvenser i betragtning af, at millennials repræsenterer en stor voksende generation og derfor støt bevæger sig forbi entry-level stillinger til lederroller. Forskning har vist, at millennials foretrækker arbejdsgivere, der tilbyder uddannelse og udvikling frem for alle andre fordele. Implementering af et lederudviklingsprogram kan hjælpe fremtidige ledere med at udvikle de nødvendige færdigheder og lede virksomheden med tillid.

Vores erfaring er, at vi har set lederskabsudvikling skabe stærke oplevelser og føre til højt ydende resultater. Hvis du ønsker at implementere lederudviklingsindsatser i dine organisationer, tilbyder vi skræddersyet lederudvikling. Book et uforpligtende møde: https://calendly.com/howtowin/lederudvikling-info