30 geniale indledninger på en jobansøgning

De traditionelle vejledninger til at skrive en god jobansøgning anbefaler, at du skal starte din ansøgning med noget i stil med:

Kære XX,

Jeg skriver for at søge stillingen som marketingchef hos XX Reklamebureau.

Vi siger: En skabelon-indledning til en jobansøgning føles lige så forældet som en Hotmail.

Din ansøgning er den bedste måde at introducere dig selv for en ansættelsesleder – hvem du er, hvad du har at tilbyde, og hvorfor du vil have jobbet – men du har en ekstremt begrænset mængde plads til at gøre det på. Så hvis du virkelig ønsker at blive bemærket, er du nødt til at starte med noget, der fanger din læsers opmærksomhed.

Tips til at skrive en effektiv ansøgning

Her er et par tips til at guide dig, når du bruger vores eksempler på indledninger til at lave din egen:

 • Undgå kedelige eller overbrugte åbnere: Recruitere har læst masser af ansøgninger, der starter med sætninger som “Jeg søger stillingen som front-end-udvikler hos…” eller “Dit jobopslag på LinkedIn fik mig til at…”.
 • Vær energisk og personlig: Folk kan lide at læse interessante, engagerende tekster. Den slags, der maler et billede, fortæller en historie og måske endda får dem til at smile. Det gør dig mere menneskelig, ægte og mindeværdig.
 • Kommuniker det du vil tilføre virksomheden: Du kommer selvfølgelig mere ind i detaljerne efter din indledning. Men derfor bør den stadig fortælle læseren, at “denne person kan gøre noget for os,” snarere end: “Dette job ville virkelig hjælpe dem”.
 • Hold dig til pointen: Din indledning, selvom den er kreativ, bør stadig være relevant for jobbet. Begynd ikke med at fremhæve en ikke-relateret præstation eller fortælle om en anekdote, der aldrig vender tilbage til, hvorfor du søger stillingen.
 • Find et alternativ til “Til rette vedkommende”. Seriøst, slet de fem ord fra dit ansøgningsordforråd for evigt.

30 stærke indledninger til din jobansøgning

Vi har fundet på 30 eksempler og opdelt dem efter den metode, de bruger til at fange læserens opmærksomhed. Vi anbefaler ikke at kopiere og indsætte dem, da din ansøgning skal være unik for dine erfaringer, baggrund og interesser, men du kan helt sikkert bruge dem til at blive inspireret til din næste ansøgning.

Læg ud med passion

Arbejdsgivere ønsker at ansætte folk, der engagerer sig i det, de laver. Hvis du starter din ansøgning med at tale om dine passioner, og hvordan de relaterer til jobbet, fortæller du læseren, at du vil være en engageret og motiveret medarbejder, som sandsynligvis vil blive i virksomheden længe. Derudover er det en god måde at fortælle virksomheden lidt om, hvem du er som person lige fra starten. Bare vær ærlig og realistisk.

 • Hvis det er forkert virkelig at elske data, vil jeg ikke være den rette. Det ser ud til, at resten af ​​folkene hos [virksomhed] har det på samme måde – og det er blot en af ​​grundene til, at jeg tror, ​​jeg ville være den perfekte nye kollega i dit salgsteam.
 • Jeg har givet mine venner og familie gratis råd om mode, siden jeg var 10 år gammel, og besluttede for nylig, at det er på tide, at jeg bliver betalt for det. Derfor kunne jeg næste ikke tro det, da jeg fandt en ledig stilling som personligstylist hos [virksomhed].
 • Efter omkring tre år med at afprøve forskellige stillinger i diverse startups, at se flere “find din passion” keynotes, end jeg gerne vil indrømme, og forsikre mine forældre om, at ja, jeg har faktisk et rigtigt job, begynder jeg at affinde mig med, at jeg er gladest, når jeg laver to ting: At skrive godt indhold og få det ud i verden.
 • Forleden tog jeg en karrierevurdering, som fortalte mig, at jeg skulle være i shipping. Jeg er ikke helt sikker på, hvad det er, men det fik mig til at tænke: En stilling, der kombinerer mine færdigheder inden for forretningsudvikling med min livslange passion for havet, ville være min absolutte drøm. Det var sådan, jeg fandt denne stilling hos [virksomhed].
 • Som barn opgav jeg engang en dag på en familieferie for at transportere et såret firben, jeg havde fundet ved vores hotel, til det nærmeste dyrehospital (og overtalte min far til at køre mig før GPS’ens tid!). Da jeg var lidt ældre, fandt jeg ud af, at jeg kunne leve af at passe dyr, så jeg har arbejdet hen imod det mål lige siden.
 • Jeg tjekker konstant mine LinkedIn-, Facebook-, Twitter- og Instagram-feeds – og ikke på grund af FOMO. Fordi jeg er en person, der helhjertet tror på kraften i at dele ideer i digitale fællesrum, og jeg er sikker på, at jeg kan hjælpe med at sætte gang i meningsfulde samtaler som din næste sociale medieassistent.
 • Da jeg var barn, havde jeg en drøm om at blive en af ​​de mennesker, der udgiver sig for at være statuer på gaden. Heldigvis er mine karrieremål blevet lidt mere ambitiøse i årenes løb, men jeg elsker stadig at trække en skare og underholde masserne – en passion, der gør mig til den perfekte communitymanager.

Læg ud med beundring

Virksomheder ønsker ofte at ansætte folk, der allerede kender og elsker deres brand. Hvad er så bedre til at indlede din ansøgning med end lidt smiger? Husk selvfølgelig på, at når du fortæller en virksomhed, hvorfor du elsker den, at du skal være specifik og ærlig. For mens alle kan lide et kompliment, er der ingen, der kan lide åbenlyse selvpromoverende løgne.

 • Jeg brugte stort set min barndom på de billige pladser til alle [fodboldhold]s hjemmekampe, hvor jeg spiste popcorn og heppede på holdet med min bedstefar. Det er det minde, der har formet min karriere – fra at være med til at etablere faget Sportsmarketing på mit universitet til at lede et 1. divisionsfodboldhold til en ubesejret sæson som assistenttræner – og det der fik mig til at søge denne stilling hos jer.
 • Det var Rudy, min Golden Retriever, der først inspirerede mig til at søge om denne IT support stilling – ikke kun fordi vi har brugt jeres app til at finde andre hunde at lege med i vores nabolag, han er virkelig begejstret for udsigten til at komme med mig på arbejde hver dag. Da jeg lærte mere om, hvordan [Virksomheden] bruger moderne teknologi til at hjælpe kæledyr med at trives i byer, kunne jeg ikke lade være med at blive begejstret for også at blive en del af det.
 • Da jeg var syv, ville jeg være McAnders fra Randers FC, når jeg blev voksen. Jeg indså dog, at det ikke var en mulighed, men du kan forestille dig min begejstring, da jeg stødte på jeres stilling som eventchef, der ville få mig til at arbejde side om side med min yndlingsfirmamaskot.
 • Da jeg i sidste måned deltog i Roskilde Festivalen for første gang, havde jeg ikke lyst til at tage derfra igen. Så jeg besluttede, at jeg ikke skulle – og gik straks i gang med at lede efter ledige stillinger i virksomheden.
 • Hvis jeg kunne gøre lejlighedsudlejningsprocessen i København lettere for bare én person, ville jeg føle, at rædslerne fra min seneste søgning ville være det hele værd. Jeg kan ikke komme i tanke om noget mere givende end en stilling som kundeservicerolle hos [virksomhed], hvor jeg kan hjælpe andre hver dag.
 • [Virksomhed] er synonymt med luksus – kendt for destinationer, der inspirerer. Jeg har mærket dette på egen krop, hver gang jeg har boet på en af ​​jeres ejendomme, og jeg ville elske chancen for at bidrage til dette ry som din destinationsmanager.
 • Jeg var en time fra at holde mit første store middagsselskab, da jeg indså, at jeg havde glemt at hente hvidvinen. I panik begyndte jeg at google leveringstjenester, og det var her, jeg første gang faldt over [virksomhed]. Jeg har været hooked lige siden! Jeg kunne derfor ikke lade være med at blive begejstret over ideen om at formidle dette koncept til andre nervøse værter som mig som jeres næste sociale medie- og community manager.
 • Selvom jeg er glad for min nuværende stilling som marketingchef, stoppede jeg alligevel op, da jeg så jobbeskrivelsen for jeres virksomheds PR-direktørstilling. Jeg har brugt jeres briller i mange år og har altid været imponeret over den måde, virksomheden behandler sine kunder, medarbejdere og samfundet som helhed på.
 • En gruppe af os IT-folk sad og talte om vores foretrukne fødevarevirksomheder i morges. Naturli’ var blandt de første navne, der dukkede op i samtalen. Hvad er det der gør, at I skiller jer ud som virksomhed? Her er listen med grunde, vi har udarbejdet: …

Læg ud med præstationer

For ethvert givet job kommer du til at konkurrere med en masse andre mennesker – formentlig en masse andre lignende kvalificerede mennesker. Så en god måde at skille sig ud på i din ansøgning er ved at fremhæve noget om dig selv – et karaktertræk, en præstation, en virkelig imponerende kompetence – som hurtigt vil vise, hvordan du skiller dig ud.

 • Min seneste leder fortalte mig engang, at min telefonmanér nok kunne afværge en international gidselsituation. Jeg har altid haft en evne til at kommunikere med mennesker – både de afslappede og de svære typer – og jeg ville elske at bidrage med denne evne i jeres ledige stilling som afdelingsleder.
 • Blandt mine kollegaer er jeg kendt som den, der holder styr på tropperne, uanset hvor slemt det hele står til. Derfor tror jeg, at der ikke er nogen bedre person til at udfylde denne stilling som leder for jeres kundeservice.
 • I december sidste år udkonkurrerede jeg virksomhedens bedste sælger – og han har ikke været i nærheden af, at kunne slå mine tal siden. Hvilket betyder, at jeg er klar til min næste store udfordring, og stillingen som salgsleder i jeres virksomhed er præcis, hvad jeg leder efter.
 • Efter at have brugt tre år på at styre den interne kommunikation for en virksomhed på 2.000 medarbejdere, var jeg i stand til at planlægge et kvartalsmøde eller udarbejde et referat i søvne. Hvad er det næste skridt for mig? At sætte denne erfaring i spil som konsulent for ledere, der ønsker at forbedre deres kommunikationsstrategi.
 • Selvom du ikke vil finde titlen “community manager” på mit CV, har jeg faktisk bragt folk sammen on- og offline i tre år, mens jeg har kørt min egen blog og serie af meetups.
 • Hvis du leder efter en person, der kan følge ordrer til punkt og prikke, er jeg nok ikke den rigtige kandidat. Men hvis du har brug for nogen, der kan grave i data og se, hvad der virker (og hvad der ikke gør), og udfordre status quo, så lad os tage en snak.
 • Jeg har for nylig flyttet min familie til Fyn. Da vi nærmede os vores nye hjem, bemærkede jeg med stor nysgerrighed de mange vindmøller, der spredte sig over landskabet. Pludselig slog det mig: “Dette er karrierevejen for mig.” Efter at have læsset flyttebilen af, undersøgte jeg omgående virksomheder i denne branche, der kunne drage størst fordel af en dygtig maskiningeniør med stærke beregningskompetencer. Og jeg opdagede, at [virksomheden] er, hvor jeg gerne vil være.
 • Du undrer dig måske over, hvad en 15-årig veteran fra regnskabsverdenen laver, når han søger en driftsstilling hos en fødevarestartup. Selvom jeg er enig i, at skiftet er lidt mærkeligt, ved jeg, at du leder efter en person, der er lige dele madglad og finansekspert, og jeg tror, ​​det betyder, at jeg er den person, du leder efter.
 • I løbet af de seneste 10 år har jeg opbygget min karriere på et enkelt princip: Work smarter. Jeg er den person, der leder efter ineffektive procedurer, finder måder at strømline dem på og konsekvent stræber efter at øge produktiviteten hos alle omkring mig. Det er det, der har givet mig tre forfremmelser i supplychain-afdelingen i min nuværende virksomhed, og det er det, jeg ved, jeg kan gøre som den nye driftsanalytiker for [virksomheden].

Læg ud med humor og kreativitet

Før du læser disse eksempler, er vi nødt til at slå dette fast: Gør dit hjemmearbejde, før du prøver noget lignende – lær alt, hvad du kan om virksomheden og den ansættende leder for at vurdere, om de sætter pris på komik. Hvis de gør det, er det en fantastisk måde at få dem til at smile på (og så ringe til dig). Hvis de ikke gør? Prøv en anden tilgang.

 • Har du nogensinde fået din mor til at ringe fem gange om dagen og bede om en statusopdatering på, hvordan din jobsøgning går, og så lyde vantro over, at du ikke har gjort flere fremskridt siden sidste telefonopkald? Det er mit liv lige nu. Men jeg håber, at mit liv snart vil dreje sig om at være jeres digitale koordinator. Den gode nyhed er, at jeg bringer mere til bordet end bare en anmassende mor. Lad mig fortælle dig mere…
 • Tusind tak for at tilbyde mig stillingen som marketingchef hos [virksomhed]! Jeg accepterer helhjertet. OK, jeg ved, at vi ikke helt er der endnu. Men hvis vi var, så er her bare et par ideer til, hvad jeg ville gøre i rollen.
 • Jeg overvejede at indsende mit seneste kontoudtog som bevis på, hvor meget jeg elsker online shopping. Men så tænkte jeg, at en mere sikker tilgang måtte være at skrive denne ansøgning og beskrive alle grundene til, at jeg er den, der kan tage [virksomhed]’s forretning til næste niveau.
 • Jeg havde aldrig troet, at det at tabe min iPhone ud af et vindue ville ændre mit liv (det er en sjov historie, vi kan tage ved lejlighed). Men takket være min ulykke opdagede jeg [virksomhed] – og fandt mit drømmejob som forretningsudvikler.
 • Hvis vi spillede “To sandheder og en løgn”, ville jeg sige: Jeg har overskredet mine salgskvoter med mindst 20 % hvert kvartal i år, jeg vandt engang en konkurrence i at spise flest flødeboller, og jeg har en fantastisk stilling hos [virksomhed]. Det sidste er selvfølgelig løgnen. For nu..

Book et uforpligtende møde, hvis du har brug for yderligere inspiration til din jobsøgning: https://calendly.com/howtowin/raadgivning