6 tips til at skille dig ud fra mængden, så du kan lande et nyt job i et post-pandemisk jobmarked (fordi du ikke er den eneste, der jagt efter et nyt job!)

Pandemien har ændret så meget på den måde, vi arbejder på, at mange er inspireret til at gentænke deres prioriteter i arbejdslivet. Måske er du en af dem. Måske har du indset, at du er udbrændt, at hjemmearbejde er din ideelle opsætning, eller at du bare ikke kan lide dit job. Så mens du prøver at finde ud af, hvordan dit nye normale arbejdsliv skal se ud i kølvandet på pandemien, kan en ny start med et nyt job muligvis været svaret.

Der er så mange mennesker er på jobjagt i disse dage, at HR-eksperter henviser til den forventede post-pandemiske omrokerings bølge som “talent-tsunamien.” Mere end en fjerdedel af arbejderne planlægger at lede efter et nyt job efter pandemien, ifølge en undersøgelse fra august 2021 fra Prudential. Anden forskning tyder på, at mere end halvdelen af ​​arbejdsstyrken overvejer at skifte job i 2021. Og det ser ud til at ske i praksis – Bureau of Labor Statistics (BLS) rapporterede, at 3,6 millioner arbejdere på verdensplan sagde deres job op i maj 2021.

Hvis det virkede som om, at din virksomhed prioriterede overskud frem for medarbejdere under pandemien eller krisen, og det fik dig til at sætte spørgsmålstegn ved dens mission og værdier, er du måske klar til at forlade det giftige miljø og finde mere meningsfuldt arbejde. Du leder muligvis også efter en fleksibel arbejdsplads, højere løn, muligheder for hjemmearbejde eller flere vækstmuligheder.

Ifølge BLS er der flere jobs tilgængelige nu end før pandemien, men det betyder ikke, at det er let at ansætte. Virksomheder er stadig selektive, og det kan tage tid at finde – og lande – et job, der bedre stemmer overens med dine ønsker og behov. Hos HowToWin har vi samlet nogle tips til, hvordan du skiller dig ud i din jobsøgning midt i den store omrokerings bølge.

  1. Sæt ord på, hvorfor du leder efter et nyt job

“Hvorfor leder du efter et nyt job?” er et spørgsmål, du helt sikkert har hørt i tidligere jobsamtaler. Det vil især dukke op med stor sandsynlighed, da arbejdsgivere søger nye medarbejdere, der vil passe ind efter pandemien. At tænke din begrundelse for at skifte job igennem vil ikke kun forberede dig til at svare, men det vil også hjælpe dig med at føle dig sikker på, at du gør et velovervejet træk og ikke bare hopper på den store omrokerings bølge, siger Kim Holst, CEO og indehaver af HowToWin.

Hvis du er blevet afskediget, eller din stilling er blevet nedlagt, skal du bare sige det, som det er, siger Holst, der har hjulpet sine kunder med at navigere i jobsøgningen, i takt med at pandemien ebber ud.

Vær ærlig, men positiv, om andre grunde for skiftet. Forklar, hvordan du har brug for en mere fleksibel hverdag, hvordan du har indset, at du fungerer bedst derhjemme, hvordan du er ivrig efter at bruge kompetencer, du har finpudset i forbindelse med en vision, du tror på, eller hvordan du leder efter mere glæde og passion i dit arbejde – bare sørg for at knytte din begrundelse til den stilling og organisation, du skal til samtale ved.

At besvare dette spørgsmål er en mulighed for at vise, hvor godt du også har undersøgt organisationen. Forklar, hvorfor en virksomheds mission stemmer overens med de passioner, du f.eks. har genopdaget under pandemien, eller at deres politikker for arbejdende forældre ville passe godt til din familie. Det er vigtigt at finde ud af så meget som muligt om en potentiel ny arbejdsgiver så tidligt som muligt for at sikre, at de passer godt til dine behov. Viser du ansættelseslederen, at du har lagt tid og kræfter i at undersøge virksomheden og været bevist om, hvor du søger, kan det hjælpe dig med at skille dig ud fra konkurrenterne.

  1. Brug dit netværk til at få insider-information

At bruge dit eksisterende netværk af familie, venner og tidligere kolleger kan hjælpe dig med at skille dig ud i det stadig mere konkurrenceprægede landskab. Eventuelle henvisninger, indsigter eller insider-informationer, du kan indsamle, vil guide dig til, hvilke spørgsmål du skal stille under samtalerne, samt hvilke færdigheder du skal understrege i hele ansættelsesprocessen. Uformelle samtaler kan også give dig viden om, hvordan det vil være at arbejde i en virksomhed, og om det passer godt til dig, siger Holst. Jo mere du ved, jo mere kan du vise, hvor begejstret du er for at blive en del af virksomheden – hvilket vil efterlade et varigt indtryk.

Brug også dit netværk til at udvide dine kontakter. “Jeg kan godt lide, at mine klienter spørger deres kontakter i slutningen af ​​enhver samtale: ‘Er der nogen andre i dit netværk, som du tror ville være godt for mig at tale med? Og ville du være villig til at hjælpe med en introduktion?” Siger Holst. Invitér derefter nye forbindelser til 15 minutters kaffemøder, så du kan præsentere dig selv og stille spørgsmål. Efter så mange måneder i lock down er folk måske særligt begejstrede for at mødes og kan være endnu mere villige end normalt til at hjælpe dig med et jobskifte.

Fortsæt med at netværke, selvom du ikke er helt klar til at skifte job – også efter du har fundet dit næste job; man ved aldrig, hvor det kan føre hen, siger Holst. Tilmeld dig virtuelle netværksbegivenheder, eller deltag i personlige møder, hvis du føler dig tryg ved at gøre det. Opret forbindelse til og interager med mennesker på LinkedIn, der er inden for dit felt.

  1. Skræddersy dit CV og ansøgning til øjeblikket

Du ved sikkert allerede, at det ikke ser godt ud at indsende det samme generiske CV til alle de jobs, du søger. Det er vigtigt, at du sørge for at udskifte eller omformule de kompetencer, præstationer og tidligere jobs, som du har med på dit CV, så det passer til det job, du søger. Det viser ansættelseslederen og HR, hvad du ved om stillingen og om virksomheden, og det vil hjælpe med at få din ansøgning bemærket. I disse dage skal du skræddersy alt til øjeblikket.

Fik du en ny kompetence under pandemien, tog du et kursus eller påtog dig et nyt ansvar på grund af en virksomheds omstrukturering eller strategidrejning? Hjalp du dit team med at nå eller overgå mål under krisen? Hvis ja, tilføj disse ting til dit CV og LinkedIn-profil.

Forklar kort i dit resume på CV’et eller andre steder i din ansøgning, hvordan pandemien har påvirket dine karrieremål eller fået dig til at søge en stilling, der bedre stemmer overens med dine passioner – og hvorfor dette netop er den stilling for dig – det vil humanisere din ansøgning og gøre den mindeværdig.

At inkludere disse detaljer viser, at du selvstændig, tror på livslang læring og har selvindsigt. Desuden er du i stand til at tilpasse dit arbejde og reflektere – alle kvaliteter, som arbejdsgiverne leder efter nu, forklarer Holst.

  1. Forbered dig på at skulle besvare pandemirelaterede spørgsmål

Arbejdsgivere vil gerne have en fornemmelse af, hvordan du har klaret dig igennem pandemien, og hvordan du tilpassede dig de mange forandringer pandemien har medført. Så HR og ansættelsesledere vil sandsynligvis spørge om din pandemi oplevelse. Lad det ikke skræmme dig.

Vær forberedt på at tale om, hvad du har lært om dig selv, og hvordan du arbejder, hvordan du tilpasser dig alle forandring, hvordan du hurtigt tilpasser dig nye situationer, og hvordan du håndterer arbejdsrelateret stress. Med mange virksomheder, der fortsat arbejder eksternt eller benytter en hybrid tilgang, vil du sandsynligvis blive stillet spørgsmål omkring dine erfaringer med hjemmearbejde, herunder hvordan du finder ud af og får løst dine opgaver, hvordan du kommunikerer og samarbejder til trods for afstand til dine kollegaer, og hvordan du opretholder motivationen.

For at skille dig ud, når du diskuterer din pandemiske oplevelse, skal lægge ekstra vægt på ethvert punkt, der er relateret til stillingen, og forbinde det med den virksomhed, du er til samtale ved, siger Holst. Med andre ord, hvordan vil du bruge det, du lærte, til at hjælpe dig med at lykkes i denne stilling? Og husk, at du frivilligt kan bringe noget af dette frem, når de spørger dig “fortæl om dig selv” og lignende spørgsmål. Prøv at holde dine svar positive, selvom det sidste år har været hårdt og udfordrende på mange måder.

  1. Fremhæv de kompetencer, arbejdsgiverne leder efter nu

HR og ansættelsesledere leder efter fleksibilitet, agilitet og evnen til at eksekvere en strategi for sig selv, siger Holst. Når organisationerne kommer ud af pandemien, har de brug for mennesker, der hurtigt kan lære og tilpasse sig. At understrege, hvordan du har styrket disse kvaliteter under pandemien, vil adskille dig fra andre ansøgere.

Fokus på håndgribelige præstationer hjælper dig også med at skille dig ud, siger Holst. Fremhæv f.eks. detaljer om, hvordan du hurtigt tilpassede dit arbejde ved pandemiens begyndelse, hvor du skiftede strategi og stadig formåede at øge salget med 20% på dit sidste job. Eller forklar, hvordan du arbejdede sammen med dit team for at skabe en ny politik, der forbedrede kommunikationen under pandemien eller hjalp dine kolleger med at håndtere stress.

Nogle virksomheder vil stadig tillade hjemmearbejde i en eller anden form, så understreg din komfort med digitale teknologier, f.eks. samarbejde og videokonferenceværktøjer, såvel som dine evner til at være selvkørende og til at mestre fjernkommunikation. Hvis du ønsker at arbejde eksternt eller hybridmodel i din nye stilling, skal du bevise, at du har kompetencer og drivkraft til at trives og bidrage til virksomhedens succes, mens du arbejder hjemmefra.

  1. Vær altid kamera-klar

Mange virksomheder benytter fortsat af digitale jobsamtaler. Hvis du ikke har vænnet dig til videoopkald i løbet af de sidste 18 måneder eller ikke kan lide at være foran et kamera, er det tid til at omformulere den tankegang. Zoom/Teams går sandsynligvis ingen steder efter pandemien, så det er en god ting at kunne vise, at du er tryg ved at være vært for og deltage i videomøder.

Selvom du har deltaget i videoopkald med dine kolleger i flere måneder, skal du tage et par ekstra trin for at forberede en jobsamtale for at undgå bommerter, fejl og uheld. Det skader aldrig at teste video og lyd og altid rydde op i din baggrund, minimere forstyrrelser, klæde dig professionelt på og se på kameraet, ikke dig selv. “Disse tips virker simple, men jeg lover dig, at folk roder rundt i dem hver eneste dag,” siger Holst. Du vil bestemt ikke give indtryk af, at du stadig kæmper med videoopkald, især hvis du håber at arbejde eksternt noget eller hele tiden i denne stilling.

Sørg for, at du håndterer en online jobsamtale ligesom en fysik samtale, siger Holst. Du konkurrerer sandsynligvis med mange andre ansøgere, så at bruge kræfter på din videosamtale hjælper dig med at skille dig ud – det kan koste dig jobbet, hvis du undervurderer vigtigheden af ​​denne samtale. Tal til alle ved opkaldet, afbryd ikke, og få forberedt velinformerede, tankevækkende svar.

Vær opmærksom i processen – søg ikke efter et nyt job, bare fordi alle andre ser ud til at gøre det, og bliv ikke så fanget af at imponere ansættelseslederen, at du glemmer, at de også skal imponere dig. “Sørg for, at uanset hvilket job, du leder efter, er i overensstemmelse med den strategi, du har for dig selv,” siger han. “Hvis du ikke har en strategi, skal du bruge et minut på at få udarbejdet en.”

Har du brug for hjælp til at skille dig ud fra mængden? Book et møde allerede i dag, så vi kan tage en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig: https://calendly.com/howtowin/raadgivning