7 gode grunde til at du har brug for en LinkedIn rutine

En af ​​de mest almindelige fejl, ambitiøse personer begår i jobsøgningssammenhænge, er at bruge for lidt tid på LinkedIn. Som ambitiøs person har du brug for en LinkedIn rutine for at holde dig selv og dit brand opdateret. LinkedIn er nemlig ikke kun et stærkt supplement til jobsøgning; det er også et formidabelt værktøj til karrierehåndtering.

Overvej nedenstående statistikker:

 • LinkedIn er den største kandidatsøgemaskine, der bruges aktivt af HR og rekrutteringskonsulenter
 • 96% af HR og rekrutteringskonsulenter bruger LinkedIn til at skaffe kandidater til ledige stillinger
 • De fleste voksne skifter i gennemsnit job hvert andet til tredje år – i alt bliver det til omkring 8 til 10 jobskifte igennem hele karrieren

Hvis hyppige jobskift er en kendsgerning (og det er det), og hvis HR og ansættelseskonsulenter bruger meget tid på at søge efter kandidater på LinkedIn (og det er de), giver det så ikke mening for dig at gøre det samme, uanset om du er ansat eller ej og aktivt jobsøgende eller ej? Det mener vi bestemt, at det gør.

Hos HowToWin anbefaler vi, at ledige bruger omkring 3-4 timer om ugen på LinkedIn. For dem, der er aktiv jobsøgende, mens de er ansat, vil 1,5-3 timer om ugen kunne gøre det. Og for dem, der er ansat, men ikke søger arbejde, vil 1,5-3 timer om måneden være tilstrækkelig til proaktiv karrierehåndtering.

Pointen er, at du som professionel har brug for LinkedIn til jobsøgningssupport eller karrierehåndtering uanset din ansættelsesstatus. Her er syv gode grunde til, at du har brug for en LinkedIn rutine – uanset om du er jobsøgende eller ej:

 1. LinkedIn opdateres ofte

Ledelsen hos LinkedIn er glad for at foretage hyppige, uanmeldte opdateringer i den sociale mediegigants system, udseende og funktioner. Hvis du ikke ønsker at blive udelukket eller fremstå som ligeglad, skal du forblive aktiv på LinkedIn for at holde din profil aktuel og relevant. Husk på, at de strategier, der fungerer på LinkedIn i dag, ikke nødvendigvis fungerer i morgen. Derfor er det vigtigt for dig at holde dig ajour med LinkedIns mange opdateringer.

 1. Hvis du ikke opdaterer din profil regelmæssigt, kan det skade din søgbarhed

LinkedIn-profiler, der ikke opdateres, glider ofte ud af søgerangeringer. Teknologien, der driver LinkedIn, er en massiv database, og databaser har en indbygget præference for nye data. Hvis to personer har identiske baggrunde, arbejdshistorier, akademiske bedrifter og nøgleord i deres profil, vil LinkedIn rangføre den med en nyere opdatering højere. For at holde din profilrangering høj skal du udnytte regelmæssige status- eller profilopdateringer – en gang om ugen, hvis du er i aktiv søgning eller en gang om måneden, hvis du bare søger at vedligeholde din profil/brand.

 1. Statusopdateringer holder dit kandidatur og / eller din karriere top of mind

Statusfunktionen findes på din profils startside og giver dig mulighed for at dele dit karrierebrand med dit netværk uden at sende dem en formel besked. Den deler også din opdatering med hele LinkedIn-medlemskabet. Ved at forfatte korte opdateringer eller bruge denne funktion til at kommentere på artikler eller blogindlæg kan du skabe opmærksomhed om dit kandidatur eller præge opfattelsen af dig blandt HR og rekrutteringskonsulenter længe før, du begynder at lede efter din næste jobmulighed.

 1. Nøgleord ændrer sig konstant og udvikler sig

Bare fordi du fylder din LinkedIn profil med nøgleord en gang, betyder det ikke, at du aldrig behøver at gøre det igen – tværtimod. Søgeordstendenser ændrer sig over tid, og nye ord, metoder, certificeringer og sætninger dukker konstant op. Uanset om du er ansat eller ej, er det i sagens natur klogt at holde øje med søgeordsskift i din branche og løbende udskifte eller opdatere dem, der bruges i din profil. Sørg for eksempel for, at du bruger det fulde supplement af 50 kompetencer, som LinkedIn giver dig mulighed for i deres sektion om kompetencer og ekspertise.

 1. Frisk LinkedIn indhold forbedrer din Google rangering

En profil med mange relevante nøgleord vil øge din rangering på Google. Hvorfor er det vigtigt? Fordi LinkedIn begrænser søgeresultater baseret på størrelsen på søgerens netværk. At gennemføre en LinkedIn søgning via Google giver flere resultater, hvilket igen betyder, at det at blive bemærket af Google kan hjælpe med at forbedre din adgang til karrieremuligheder.

 1. Medlemskaber i LinkedIn grupper hjælper dit brand med at skille sig ud

Grupper er en af ​​de mest kraftfulde LinkedIn funktioner; at få synlighed i nøglegrupper hjælper dig med at få synlighed i din karriere. Da grupper udvikler sig over tid, kræver det at forblive på toppen af ​​dit gruppemedlemskab lidt ugentligt hjemmearbejde for at læse indlæg, at holde sig opdateret på diskussioner og identificere måder at hjælpe dit brand med at skille sig ud.

 1. Proaktiv håndtering af dit netværk / din profil er god branding

Proaktiv håndtering af dit netværk, invitationer, anbefalinger og udtalelser får dig til at se godt ud. At bruge uger til måneder på at svare på beskeder, invitationer og anbefalinger eller helt at undlade at give gensidige anbefalinger, når det er relevant, er handlinger for en karriereisolationist. At holde øje med disse aktiviteter får dig derimod til at være på bolden og være synkroniseret med det, der betyder noget samt at investere energi i din karriere. Hvilken metode sender det bedste budskab til potentielle arbejdsgivere?

LinkedIn er en stærk netværksstrategi, når den bruges klogt. Hvorfor ikke investere i periodisk “vedligeholdelse” for at finjustere din online tilstedeværelse? En god ugentlig rutine på LinkedIn inkluderer så meget mere end at acceptere dine seneste forbindelsesinvitationer:

 • Opret en statusopdatering
 • Gennemgå din profils nøgleord, og tilføj eller opdater efter behov
 • Accepter relevante invitationer til at oprette forbindelse med en personlig besked
 • Gennemgå dine gruppemedlemskaber, og involver dig i dem, der tilbyder dig de mest relevante fordele
 • Gennemgå ugentlige gruppediskussioner og hold øje med en til to diskussioner, som du kan give råd, indsigt eller kommentarer til
 • Gensidige anbefalinger, når det er relevant og passende at gøre det
 • Tak dem, der støtter dig med en personlig besked
 • Anmod om løbende testimonials; vent ikke, indtil du har brug for dem
 • Gennemgå de automatiske opdateringer, som LinkedIn sender dig om dit netværk. Send personlige lykønskningsmeddelelser til forbindelser, der deler glade nyheder med deres netværk
 • Find nye HR-folk, ansættelsesledere og indflydelsesrige kontakter til at oprette forbindelse til og følge
 • Find nye virksomheder, du kan følge og udnyt dit netværk til at skabe indgang til ansættelse ledere
 • Administrer relationer med nøgleforbindelser ved periodisk at tilbyde værdifulde ressourcer eller information uden at vente på, at du bliver bedt om det

Ved at investere få minutter om dagen på din karrierehåndtering kan LinkedIn hjælpe dig med at bygge broer til potentielle muligheder, når du har brug for dem. Ved at investere et par timer om dagen på LinkedIn under en aktiv jobsøgning kan du omdanne dine onlineforbindelser til “Brand You” -fortalere. Hvad har du at tabe?

Vil du vide mere? Book et uforpligtende møde allerede i dag, så vi kan få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig med aktivt at bruge LinkedIn til at netværke: https://calendly.com/howtowin/raadgivning

eller kontakt

Kim Holst

CEO/indehaver

Tlf.: 70 60 50 22

Mail: kh@howtowin.dk