Den hemmelige formel til at svare på spørgsmålet “Hvad er dit drømmejob?” i et jobinterview

Det er vigtigt at kunne formulere sit drømmejob. Ikke kun af personlige grunde, men også i tilfældet af at du bliver spurgt ind til det i et jobinterview.

Men hvordan kan du overhovedet begynde at beskrive dit drømmejob, især overfor en person, der helt klart vil dømme dit svar? Bare at vælge et sted at starte er en udfordring. Men hvordan kan du overhovedet begynde at beskrive dit drømmejob.

Her får du et tip til at kunne besvare spørgsmålet: Karriererådgivere ser ”det gode job” som skæringspunktet mellem dine kompetencer, interesser og værdier. Det er også en god måde for dig at gribe det an på. At tale om dine kompetencer giver dig en mulighed for at sælge dig selv lidt – det er trods alt et jobinterview. Dine interesser viser din investering, og dine værdier kan hjælpe med at illustrere din plads i virksomheden.

Opdel spørgsmålet i tre dele:

1. Hvilke kompetencer vil du anvende?
Lad os først tale om, hvad du er god til eller om dine styrker. Det er sandsynligt, at du allerede har haft chancen for at fortælle lidt om dette emne undervejs i jobinterviewet, så det giver en god overgang.

Fremhæv de kompetencer, du bedst kan lide at anvende i dagligdagen, ikke kun dem, du mestrer som en superstjerne. Dette handler om dit drømmejob, så vær ikke bange for at nævne noget, du også vil dyrke og blive bedre til.

Her får du et par måder, du kan begynde dit svar på:

  • Jeg har beskrevet min erfaring med __. Mit drømmejob skulle helt sikkert være relateret til det. Jeg ville også elske at udvide mine kompetencer indenfor __.
  • Jeg har tænkt meget på dette, og jeg ved, at jeg gerne vil fortsætte med at finpudse mine kompetencer indenfor __ samt lære mere om __.

2. Hvad interesserer du dig for?
Dernæst er det tid til at tale om, hvad der interesserer dig.

Tænk i det store billede. Hvad tiltrak dig til netop denne branche? Hvad har du gjort som barn, der har banet vejen til dit arbejde? Hvad er det ved din karriere, der holder dig engageret? Flet det ind.

Byg videre på dit svar:

  • Jeg har altid været interesseret i __-branchen lige siden jeg først opdagede __. Det kombineret med min interesse for __ og __ betyder, at jeg har været hooked lige siden.
  • Med hensyn til jobindhold er jeg interesseret i et arbejde, der involverer __ og __. Jeg har været nysgerrig efter ting som dette lige siden __, så jeg vil bestemt gerne have, at det er en del af mit drømmejob.

3. Hvad er dine værdier?
At give en fornemmelse af, hvad dine karriereværdier er, giver intervieweren en idé om, hvad der motiverer dig; det er en god måde at bringe fokus tilbage til den virksomhed, du interviewer for (forudsat selvfølgelig, at dine værdier stemmer overens med virksomhedskulturen).

Det tilføjer også noget ekstra kompleksitet til dit svar. Du siger ikke bare: “Jeg vil have et interessant job, som jeg er god til.” Jeg mener, det er rart, men dette er dit drømmejob, vi taler om!

Afslut dit svar med noget i denne retning:

  • Baseret på mine kompetencer og interesser, i mit drømmejob vil jeg __ som relateret til __, ideelt set i en virksomhed, hvor jeg kunne __ og __. Disse er begge meget vigtige for mig, og det glæder mig at se, at de virker til at være lige så vigtige for dette firma.
  • Grundlæggende ville mit drømmejob være __ for __ i en position, der ville give mig mulighed for __ og __. Jeg værdsætter især dette sidste punkt – det er grunden til, at jeg er så glad for at være til samtale i relation til denne stilling.

Læg mærke til, at der ved denne metode ikke nævnes en jobtitel? Det er ikke nødvendigt.

Lad være med at mærke dig selv med noget, der er officielt. Giv i stedet den ansættende leder et mere nuanceret svar ved at dække dine kompetencer, interesser og værdier. Han eller hun får dermed chancen for at lære mere om dig – og du har dermed større fleksibilitet til at skabe sammenhæng mellem dine karrieremål og denne stilling. Det er en win-win.

Book et uforpligtende møde allerede i dag for at få en dialog om, hvordan vi kan klæde dig på til din næste jobsamtale: https://calendly.com/howtowin/raadgivning

eller kontakt
Kim Holst
CEO
Tlf.: 70 60 50 22
Mail: kh@howtowin.dk