Følg op på din jobansøgning uden at virke irriterende

At sende dit CV til en virksomhed – og ikke høre noget svar fra dem – kan være nedslående.

Men du behøver ikke sidde på nåle og vente på et svar. Hvis du har søgt et job og ikke har hørt fra ansættelseslederen inden for en uge eller to, så kan det være en god idé at følge op. I det følgende får du en professionel skabelon til en opfølgningsmail, du kan sende til virksomheden.

E-mail skabelon til opfølgning på en jobansøgning

Emne: Opfølgning på ansøgning om [titel på stillingen]

Hej [Ansættelseslederens navn],

Jeg håber alt er godt hos dig. Jeg ved, hvor travlt du har, men jeg har for nylig ansøgt om stillingen [stillingstitel] og ville gerne følge op på sidste nyt i rekrutteringsprocessen. Jeg er begejstret for muligheden for at blive en del af [virksomhedens navn] og gøre mit bidrag til at [inddrage nye kunder/udvikle indhold i verdensklasse/alt andet fantastisk, du ville gøre] sammen med resten af dit team.

Sig endelig til, hvis du har brug for yderligere oplysninger om mig, når du går videre til næste step i ansættelsesprocessen.

Jeg ser frem til at høre fra dig,

[Dit navn]

Eksempler på en opfølgningsmail

Så hvordan ser skabelonen ud i aktion? Her er to eksempler på e-mails, du kan sende for at følge op på en jobansøgning:

Eksempel på e-mail #1

Emne: Opfølgning på ansøgning til stillingen som Social Media Manager

Hej Karen,

Jeg håber alt er godt hos dig. Jeg ved, hvor travlt du sandsynligvis har, men jeg har for nylig ansøgt om stillingen som Social Media Manager og ville gerne om, hvor langt i er i processen. Jeg er begejstret for muligheden for at blive medlem af Roccamore og hjælpe med at administrere og udvikle dine SoMe kanaler med resten af det digitale marketingteam.

Sig endelig til, hvis du har brug for yderligere oplysninger om mig, når du går videre til næste step i ansættelsesprocessen.

Jeg ser frem til at høre fra dig,

John

Eksempel på e-mail #2

Emne: Opfølgning på ansøgning til stillingen som Front-end udvikler

Hej Peter,

Jeg håber, du har en god uge! Jeg ved, hvor travlt du sandsynligvis har, men jeg søgte for nylig stillingen som front-end udvikler. Jeg er begejstret for muligheden for at blive en del af HR Solutions og hjælpe med at opbygge funktionaliteten af ​​din hjemmeside, og jeg ville bare høre, hvad er sidste nyt i rekrutteringsprocessen for stillingen.

Sig endelig til, hvis der er andre oplysninger, jeg kan give dig, når du går videre til næste step i ansættelsesprocessen.

Jeg ser frem til at høre fra dig,

Kathrine

Hvis du sender denne mail og ikke høre tilbage inden for en uges tid, er det OK at følge op igen.

Mangler du inspiration til din jobsøgning? Book et uforpligtende møde i vores kalender – så tager vi en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig bedst muligt gennem processen: https://calendly.com/howtowin/raadgivning