Hvis du ikke har et job, ville du så være villig til at skifte karriere? Ikke bare job men karriere?

En ny undersøgelse fra Microsoft viser, at 41% af medarbejderne overvejer at forlade deres job og skifte karriere i år. Hvad er de almindelige årsager til et karriereskifte? Er det noget, du muligvis skal overveje med det nuværende jobmarked?

Hvad er omskoling og up-skilling?
Et karriereskifte betyder ikke nødvendigvis, at man skal tilbage til skolebænken. Grundlæggende betyder omskoling og up-skilling, at vi ikke længere vil være i stand til at vælge en uddannelse, som understøtter den karriervej, vi vælger, når vi er 18 til 24 år og derefter forvente, at uddannelsen vil være tilstrækkelig gennem hele karrieren. Gennem hele vores levetid udvikler vi vores kompetencer, men ikke nok med det, så skal vi også sørge for at verificere dem løbende gennem erfaring. Overførbarheden af kompetencer fra en branche til en anden er en stor del af, hvad omskoling og up-skilling handler om.

Uddannelse er ikke længere nødvendig for at skifte karriere
Der er virkelig ingen tvivl om, at videregående uddannelser og kurser stadig er en vigtig faktor i at opnå karrieresucces, men næsten 60 til 70% af jobs derude kræver ikke en femårig uddannelse. Arbejdsgivere leder efter efterspurgte, tekniske og professionelle kompetencer, der kan verificeres. I stigende grad er der flere og mere kendte og virkelig store prestigefyldte virksomheder, der ikke længere har stiller universitetsuddannelse som et krav for at arbejde for dem – herunder IBM og Apple og GE og Google.

Det er altså ikke længere tilstrækkeligt kun at vælge en livsvarig uddannelse som 18 til 24-årig og tænke, at du bare er gylden resten af dit liv. Du skal kontinuerligt tilegne dig nye kompetencer og fortsætte med at lære igennem hele din karriere, så du er kompetent, tilgængelig og faglig dygtig gennem hele din karriere.

Book et uforpligtende møde allerede i dag, så vi kan få en dialog om, hvordan vi kan klæde dig på til et karriereskifte:
https://calendly.com/howtowin/raadgivning

eller kontakt
Kim Holst
CEO
Tlf.: 70 60 50 22
Mail: kh@howtowin.dk