Hvordan håndterer du spørgsmål, du ikke ved, hvordan du skal besvare til en jobsamtale?

Forberedelse til en jobsamtale er stor opgave. Men selvom du øver og øver og øver, kan du stadig få et spørgsmål, du bare ikke ved, hvordan du skal besvare. Uanset om det er et teknisk spørgsmål om noget, du aldrig har hørt om før eller noget helt uventet, kan et spørgsmål, der overrasker dig, virkelig ødelægge tempoet i samtalen og efterlade dig lidt rystet.

Så hvad skal du gøre, når du får interviewspørgsmål, som du ikke aner, hvordan du skal reagere på? Prøv en af disse smertefrie metoder.

  1. Tag dig god tid

Første ting først: Erkend, at spørgsmålet blev stillet, og at du tænker over det. Noget så enkelt som, “Hmm … det er et godt spørgsmål. Lad mig tænke over det, ”vil være tilstrækkeligt, da du tager lidt tid at gennemgå dine første tanker om, hvordan du griber spørgsmålet an.

Dette er vigtigt at huske, især da det er så naturligt at fylde ethvert tomt luftrum op med ord for at undgå akavede tavshed. Tag dig tid til at samle dine tanker og sørg for, at du ikke slynger det ud, der afslører, at du er helt overrasket.

  1. Tænk højt

Husk at halvdelen af tiden stiller ansættelsesledere vanskelige spørgsmål for ikke at høre dig sprede det rigtige svar med det samme, men for at få en bedre fornemmelse af, hvordan du tænker problemstillinger igennem. Så efter at du har brugt et minut på at samle dine tanker, kan du prøve at forklare kortfattet, hvor dine tanker har været og så gå videre derfra.

For eksempel, hvis du bliver spurgt om noget som “fortæl mig om din redigeringsproces for lange artikler”, og du faktisk ikke har en proces (endnu), ville en god tilgang være at forestille dig, at du redigerer den artikel og del dine tanker højt. Tilføj overgangsord som “først”, “derefter” og “sidst” for at give dit svar en vis struktur. Du kan også afslutte med en kvalificerende erklæring om, at “processen varierer afhængigt af situationen”, som viser, at du er fleksibel, selvom dit svar ikke er, hvad ansættelseslederen ville gøre.

  1. Omdirigér

Hvis du bliver stillet et spørgsmål, som du virkelig ikke kan svare på, skal du tage ejerskab og prøve på at omdirigere svaret til et område, du kender til. Du er muligvis ikke i stand til at tale direkte om en bestemt kompetence, men hvis du er i stand til at koble den til lignende kompetencer, er du meget bedre stillet end bare at sige, at du ikke har den kompetence, de leder efter.

Sig f.eks. at du har ansøgt om en stilling, der kræver markedsføring af sociale medier og bliver spurgt om din erfaring med denne type marketing. Hvis du simpelthen ikke har det, kan du prøve at omdirigere svaret til noget, du har erfaring med.

I dette tilfælde kan du bevæge dig mod din erfaring inden for social media community management eller offline marketing og sige: ”Det er en af ​​grundene til, at jeg er så begejstret for denne stilling. Jeg har stor erfaring med social media community management fra min blog, samt erfaring med offline marketing i min tidligere stilling. Jeg føler mig meget godt rustet til at kombinere disse to kompetencer for at kunne udføre den nødvendige digitale marketing til dit produkt, især da din virksomhed har fokuseret sin indsats på at opbygge et fællesskab”.

  1. Hav et skudsikkert svar klar

Selvfølgelig kan du få et spørgsmål, som ingen mængder af pauser, højt tænkning eller omdirigering kan hjælpe med. Spørgsmål, der kræver definitioner eller forståelse af begreber, som du ikke kender, kan ikke bare arbejdes igennem på stedet. For at besvare disse spørgsmål kan du læne dig op ad den undersøgelse, du har foretaget om virksomheden og branchen, stillingen er i.

Tag dette eksempel, hvor du ansøger om en fusion og opkøbsposition inden for finansiering og bliver spurgt: “Hvad er arbejdskapital?”. Du aner virkelig ikke, hvad du skal svare. I sådanne tilfælde er det en fordel at forberede et skudsikkert svar, der fokuserer på din entusiasme for stillingen og viden inden for branchen. Noget i stil med, “det er ikke et koncept, jeg er bekendt med endnu, men økonomi er noget, jeg virkelig er begejstret for, og jeg har aktivt forsøgt at lære mere. Jeg har fulgt med i de store økonomiske aftaler og har læst om et par stykker, din virksomhed har været involveret i. Jeg har også lært meget om de brancher, du rådgiver i. Jeg tror, ​​at den konsolidering, der foregår i bilindustrien, vil skabe mange interessante muligheder fremover, og at det vil være en mulighed for at lære meget mere om fusion og opkøb”.

Tag først og fremmest ved lære af alle dine tidligere jobsamtaler. Og husk på, at uanset hvilket spørgsmål du får, skal du overveje, hvad ansættelseslederen virkelig forsøger at finde ud af med spørgsmålet. Du er muligvis ikke i stand til at besvare det faktiske spørgsmål, men hvis du er i stand til at finde ud af, hvad ansættelseslederen virkelig prøver at opnå med spørgsmålet, og reducere den bekymring, han eller hun måtte have, har du allerede gjort det godt.

Skal du have hjælp til at forberede dig til din næste jobsamtale? Book et uforpligtende møde allerede i dag, så vi kan få en dialog om, hvordan vi kan hjælpe dig: link

Har du brug for hjælp til at forberede din næste jobsamtale? Book et møde allerede i dag, så vi kan få en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig: https://calendly.com/howtowin/raadgivning