Nail din jobsøgning med 8 grundlæggende trin

Hvis du for nylig er begyndt at søge job efter flere år ude af spillet, oplever du sandsynligvis det “øh åh”-øjeblik, hvor du ikke helt husker hvor – eller hvordan – du skal begynde.

Det er okay, vi har alle været der. Så for at hjælpe dig med at komme over “jeg føler mig så overvældet”, vil vi genopfriske din hukommelse om alt det grundlæggende. Lige fra at skræddersy dit CV til at skrive en ansøgning til den skræmmende bedrift faktisk at søge et job.

Gennem denne artikel hjælper vi dig med at forvandle jobsøgningen fra noget skræmmende til noget, du sagtens kan klare.

  1. Tilpas dit CV til hvert job, du søger

Hvis du har været på arbejdsmarkedet i et stykke tid, og dit CV stadig viser dine første praktikophold, er du sandsynligvis bedre stillet med at oprette et nyt helt fra bunden. Når det er opdateret med dine seneste erfaringer, skal du bruge tid på at skræddersy det til den aktuelle stilling, kvantificere dine bullet points og skære det ned til én side eller to. Og ja, du bliver nødt til at gennemgå denne proces for hver ny stilling, du finder. Mest fordi den ansættende leder kun giver dig seks sekunder – medmindre du giver ham eller hende en grund til at blive hængende.

  1. Tilpas også din ansøgning

For det første betyder det, at du skal henvende dig direkte til en person (og nej, den person hedder aldrig “Til rette vedkommende”).

  1. Opdater din LinkedIn-profil – og brug den

LinkedIn er din nye foretrukne form for sociale medier, når det kommer til at finde et job. Du har sikkert en profil, men nu er det tid til, at du udarbejder et godt resumé, der opsummerer, hvem du er, dine professionelle erfaringer og dine fremtidige ambitioner. Sørg også for at personliggøre din overskrift, oprette forbindelse til folk, du kender (og ikke kender, men beundrer), og endda vedhæfte noget af dit eget arbejde, såsom offentliggjorte artikler, annoncer eller pressemeddelelser.

Du kan endda få din profil til at skille sig mere ud med et iøjnefaldende baggrundsbillede.

Når alt dit materiale er i orden, har du nu mulighed for at chatte med andre LinkedIn-medlemmer. Når du henvender dig til en fremmed, er det en god idé at personliggøre din besked, mens du holder den kort og præcis. Og husk, at selvom det er over et socialt medie, skal du stadig holde indholdet professionelt.

  1. Få din online tilstedeværelse i orden

Så snart en ansættelsesleder ser på dit CV, Googler han eller hun dig med det samme (måske ikke med det samme, men hvis han eller hun er interesseret, vil det ske på et tidspunkt). Hvilket betyder, at alt på din Facebook, Instagram, Twitter og endda Pinterest øjeblikkeligt er en del af din ansøgning.

Så hvordan administrerer du dine sociale medier for karrieresucces? Det første skridt er at sikre, at alle offentlige platforme er professionelle. Det betyder ikke, at du kun deler det seneste fra Finans. Men det betyder, at der ikke er noget (intet!), der kunne tolkes dårligt. Hvis du er i tvivl, skal du ændre dine indstillinger og gøre dem private.

Andet skridt er den sjove del – den del, hvor du kan imponere alle, der søger efter din online tilstedeværelse. Selvom vi anbefaler at bygge din egen personlige portefølje (hvilket ikke er så svært, som det lyder), råder vi dig også til at sørge for, at dine biografier sender den rigtige besked – lige fra din LinkedIn-oversigt til de 160 tegn på din Twitter-profil.

  1. Netværk (og så netværk lidt mere)

Rygterne taler sandt: Jo flere mennesker du kender, jo lettere bliver det at få et job. Så du bliver nødt til at komme ud og netværke. Netværk kommer i alle former, så uanset om du er indadvendt eller udadvendt, er der altid en måde, hvorpå du kan få kontakt med de rigtige mennesker.

Et godt sted at starte er at række ud til dit eget netværk og fortælle dem, at du leder efter et nyt job. Den mere grænseoverskridende del er, når du skal bede fremmede om hjælp. Det er nemmere end du kunne forestille dig! Målet her er at oprette informative samtaler (kaffemøder) for ikke kun at få foden inden for døren, men også for at lære mere om den virksomhed, du er interesseret i, og finde den rigtige pasform.

Hvis der er nogen, du mødte til en fest (eller gennem en ven af ​​en ven af ​​en fætter), som du tror kunne hjælpe dig, er der intet galt i høfligt at følge op og bede om hans eller hendes råd. Uanset hvem du kender, kan næsten alle og enhver blive en værdifuld karriereforbindelse.

  1. Vær selektiv, når du søger job

En almindelig misforståelse om jobsøgningen er, at du skal søge så mange stillinger som muligt, men det er bestemt ikke tilfældet. Brug i stedet tid på at lave din research, udfylde dine ansøgninger og kun søge stillinger, du faktisk er kvalificeret til og interesseret i.

Bemærk: En stor grund til, at det er bedre at målrette din jobsøgning i stedet for at søge formålsløst, er fordi din ansøgning først skal igennem en ATS – hvilket betyder, at en robot læser dit materiale igennem, før et menneske gør det.

  1. Forbered dig til samtalen

Hvis du lander en jobsamtale, tillykke! Før du går ind til samtalen, bør du øve dig i, hvordan du vil besvare nogle almindelige spørgsmål. Sørg for at have en samling historier i dit repertoire, du kan fortælle om dine tidligere erfaringer, og hvordan du overvandt udfordringer i tidligere stillinger. Forbered også nogle spørgsmål til ansættelseslederen. Dybest set er dette din chance for at vise ansættelseslederen, hvem du er, og hvorfor du vil passe godt til virksomheden.

Når det er overstået, er du nået til det sidste skridt: At sende en takkebesked. Disse få linjer i en mail kan gøre hele forskellen. Og hvis du stadig ikke har hørt tilbage efter to eller tre uger, så prøv at følge op med ansættelseschefen for at vise, at du stadig er interesseret i stillingen.

  1. Husk, at denne proces tager tid

Du vil sandsynligvis starte din jobsøgning superspændt på at komme i gang. Så trækker processen ud og du finder undskyldninger for at holde op. Lad være!

Dette er en lang proces – især hvis du ved præcis, hvad du vil have (hvilket er godt!). Din ansøgning skal både vække opmærksomhed ved travle recruitere, ansættelsesledere og nogle robotter, før du kommer gennem nåleøjet. Det kan være udmattende. Men jo mere energi du lægger i denne proces, jo større er dine chancer for at få en samtale.

Hold hovedet højt, og husk, at det ikke er et kapløb. Og på de dage, hvor du virkelig har lyst til at kaste håndklædet i ringen, så gør det. Ikke for evigt, men for den dag. Du arbejder hårdt, og du fortjener en pause. Så sæt fødderne op, sæt Netflix på, og forkæl dig selv med en afslappende aften. Jobopslagene vil stadig være der morgenen efter.

Har du brug for sparring i din jobsøgning? Book et uforpligtende møde i vores kalender, så tager vi en snak om, hvordan hjælpe dig igennem processen: https://calendly.com/howtowin/raadgivning