IKIGAI diagram

- et japansk koncept, der betyder ``en grund til at være``

Lever du et behageligt liv, men føler, at der mangler noget? Eller er dagligdagen en endeløs kamp? Tænker du over, hvordan du kom til det punkt, hvor du er, eller hvor du er på vej hen? Måske har du bare ikke fundet dine ikigai endnu.

Det japanske ord ikigai har ikke nogen direkte dansk oversættelse, men det kan forklares som ”umagen værd at leve” eller ”grund til at leve”. Det er sammentrækning af to ord: iki (at leve) og gai (der betyder værdier, værd eller grund). Der er mange fortolkninger af, hvad ikigai betyder, selv blandt japanere, der ofte bruger ordet. Her er blot et lille udsnit af dem: glæde og en følelse af velvære over at leve; en grund til at stå op om morgenen med glæde; at finde ind til værdien af at være i live; et gavnligt formål; det, der gør livet værd at leve – for eksempel et menneske, et job eller noget, man ejer; en subjektiv lykkefølelse; og – min personlige favorit – et springbræt til morgendagen.

Dybest set handler ikigai om at leve et personligt meningsfyldt liv, der virkelig udtrykker dit indre væsen. Det handler om at få mest muligt ud af hver eneste dag ud fra en overbevisning om, at hemmeligheden bag et rigere og mere givende liv er evnen til at kunne glæde sig oprigtigt over mange ting, både store og små, og ikke ydre succesparametre som for eksempel rigdom eller social status. Den følelse af målrettethed, der følger af at dyrke sin ikigai, vil også styrke din modstandskraft, så du kan overvinde modgang og have optimistiske forventninger til din fremtid.

Vi er specialister i ikigai og ved hjælp af eksempler fra hverdagen, litteratur og praktiske opgaver, der viser dig, hvordan du kan leve et sundere og mere tilfredsstillende liv. Vi hjælpe dig med at identificere din egen ikigai og leve det liv, der er bedst for dig.

Find din ikigai

Skal HowToWin hjælpe dig med at finde svaret og gøre din drøm til virkelighed?

Så kontakt os og hør hvordan du kommer videre