Humanistisk outplacement

Humanistisk outplacement København, Århus, Odense og Aalborg m.v.

Hvad er humanistisk outplacement og hvorfor vælge den løsning, når man skal sige farvel til en medarbejder. Hvorfor det er rigtig god investering?

De fleste outplacementforløb kører lige på og hårdt: CV, ansøgning, jobsamtaletræning, osv. Ingen tid til at få det hele menneske med, ingen medmenneskelighed, intet rum for sårbarhed, ingen sparringspartner til reflektion og dermed en stor chance for at man lander på en forkert hylde i den næste stilling. Det er her, at humanistisk outplacement kommer ind i billedet.

Skab den nye identitet

Vores arbejde udgør så stor en del af vores identitet, at det kan føles som om, at navlestrengen er blevet klippet over, når nogen beder os ufrivilligt at komme videre i karrieren. Det kan føles som hos en bokser, der er blevet knockoutet og ligger i kanvassen og slår øjnene op og tænker ”hvad skete der lige her”.

Pendling-modellen fra Stroebe & Schut nedenfor viser den coping process en opsigelse foranlediger følelsesmæssigt.

Pendling-modellen

Modellen skelner mellem det relationelle, altså selve sorgarbejdet efter en opsigelse, der foregår inde i den opsagte selv og den funktionelle del, hvordan sorgen påvirker evnen til at orke at se en mening med at gå videre med sine forskellige opgaver, bl.a. at finde ny beskæftigelse.

Tilpasningsproces (Livsændring-tab af job og indtægt)

Delvis ændret personlig- og social identifikation, at bevare og forandre relationer, aktiviteter og skabe lysten til at finde ny stilling.

Tabsorientering

Tabet påvirker den opsagtes identitet.

Den fysiske relation ophører, men transformeres til følelser, tanker og erindringer. Har disse været positive, vil de kunne udgøre en indre psykisk støtte og derved bliver den opsagte en ambassadør for virksomheden.

Genopbyggelse af den personlige identitet, relationer og det sociale liv efter opsigelsen er vigtigt. Livsændringer, så som en opsigelse, kan via humanistisk outplacement skabe en accelereret grobund for de forandringer, der har at gøre med fremtiden, bl.a. det at finde en ny stilling.

Et blandt mange eksempler på hvad humanistisk outplacement er og gør:

Et eksempel på humanistisk outplacement: Christians historie

Christian var en fremadstormende IT-løve, der havde gjort sig ud til bens og skulle videre i karrieren. Ved brug af avancerede profiler kunne vi se, at der var ”støj” i Christians liv. Allerede ved første dialog kom det frem, at Christian havde et 6 mdr. gammelt barn med kolik, og partneren havde en voldsom fødselsdepression. Med humanistisk outplacement arbejdede vi først på at skabe en plan, så der kunne skabes hjemlig ro. Allerede ved næste møde havde Christian energi og overskud til at se fremad og skabe en platform for den næste ansættelse.

Vi har desuden hjulpet kandidater videre i karrieren, som havde udfordringer med stress, alkohol, gæld, alvorlig sygdom osv. Vi rummer dem, støtter dem, styrker dem og lære dem at mestre deres rammevilkår og skaber en platform for deres videre karriere.

I et presset rekrutteringsmarked er tidligere medarbejdere de bedste ambassadører for fremtidig rekruttering af kandidater.

En opsigelse kan være en brutal oplevelse for den opsagte, men når det er gjort med respekt, medmenneskeliglighed og en håndsrækning til at skabe en nye fremtid for den opsagte, skaber det tryghed for de kollegaer, der bliver tilbage og følelsen af, at man er ansat i en ordentlig organisation.

Humanistisk outplacement er ikke en omkostning, men en investering.

Book en uforpligtende dialog i dag og lad os drøfte, hvad humanistisk outplacement kan gøre for dig og din organisation: www.calendly.com/howtowin/raadgivning

Interesseret i Humanistisk Outplacement?

Kontakt os og lad os hjælpe dig.